Pohanková maková kaše

 

pohankova-makova-kase

 

1 porce, příprava 15 minut


40g pohanky lámanky
10g mletého máku
130 ml mandlového mléka Ecomill
10 kapek vanilkové stévie Zdravýden
20g mandlového proteinu Erdschwalbe
1 Pl čokoládového PB2
½ jablka
skořice


Pohanku smícháme s mákem, dáme do kastrůlku, zalijeme mlékem, přidáme stévii a ještě cca 150ml vody. Vše dobře promícháme a na mírném plamenu vaříme pod pokličkou do kašovité konzistence (případně přidáme vřelou vodu, kdyby se směs připalovala). Kaše by měla být řídká. Sundáme hrnec s plotny, vmícháme protein a opět přidáme trošku horké vody, pokud je to potřeba. Konzistence je na vaší volbě.


Hotovou kaše přendáme do hlubokého talíře, ozdobíme nakrájeným jablkem a krémem z PB2, který uděláme tak, že prášek smícháme s troškou vody. Podle chuti můžeme celý pokrm posypat špetkou skořice.

  

Nutriční hodnoty – 1porce
Energetická hodnota kJ/Kcal Bílkoviny Sacharidy Tuky
361/366 21,2 g 46,6 g 11,6 g

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.