Porce 4, příprava 20 minut
1 brokolice
1 balení hedvábného pevného tofu
1 menší cibule
6 nakládaných kyselých okurek
1/2 čl dijonské hořčice
1/2 čl pepře
1 1/2 Pl jablečného octa
1 Pl citrónové šťávy
1 čl třtinového cukru
1 Pl soli
Brokolici podusíme na páře několik minut, aby změkla. Mezitím si na hodně jemno nasekáme cibuli (nejlépe v sekáčku) a spaříme ji horkou voudou, aby nebyla moc pálivá. Dáme do misky. Stejně na jemno nasekáme okurky a přihodíme je k cibuli. Přidáme všechny ochucovadla a hedvábné tofu, které jsme předtím rozmixovali na krém. Vše promíchejte.
Podušenou brokolici propláchněte ledovou vodou, osušte a v sekáčku umelte na jemno. Ale zase ne na kaši. Měla by si zachovat strukturu. Namletou brokolici přidejte do misky ke všem ostatním ingrediencím a dobře promíchejte. Případně ještě dochuťte podle svých chuťových buněk a můžete hodovat!
Nutriční hodnoty – 100g | |||
Energetická hodnota Kcal | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
41 kcal | 4 g | 4 g | 1 g |