Bramborový salát

 

příprava 60 minut, porce pro celou rodinu

2 kg brambor typu A
2 mrkve

300g celeru
3 střední cibule
1 sklenice sterilované zeleniny Kunovjanka (Znojmia)
1 sklenice sterilované zeleniny Moravanka (Znojmia)
4 sterilované okurky
1 hrnek mraženého hrášku
2 balení hedvábného tofu Morinu firm

šťáva z jednoho citrónu (dle vaší chuti přidat víc)
2 pl plnotučné hořčice
sůl

Brambory uvařte v jednom hrnci ve slupce, očištěnou mrkev a celer ve druhém v celku. Oboje nechte vychladnout. Mezitím si všechnu sterilovanou zeleninu pokrájejte nadrobno, nemusíte dávat všechnu, přidávejte dle vlastního gusta. Hrášek naložte do teplé vody, aby rozmrzl. Cibuli nasekejte najemno. Poté jí dejte do cedníku a propláchněte pod tekoucí horkou vodou. Ve velké míse nebo hrnci promíchejte nakrájenou sterilovanou zeleninu, hrášek, cibuli, vychladlé brambory, celer a mrkev na kostičky.
V mixéru rozmixujte tofu s citrónovou šťávu, hořčicí a cca 1 pl soli. Přilijte do mísy a dobře promíchejte. Nechte odležet přes noc v lednici.

TIP: Podávejte se seitanem opečeným do křupava.

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde