Bramborový salát

 

bramborovy-salat

 

příprava 60 minut, porce pro celou rodinu

2,5kg brambor typu A
1 sklenice sterilované zeleniny Kunovjanka (Znojmia)
1 sklenice sterilované zeleniny Moravanka (Znojmia)
4 sterilované okurky
1 hrnek mraženého hrášku
2 velké mrkve
1/4 celeru
2-3 cibule (jak máte rádi)
2 balení hedvábného tofu Morinu firm
1 dl řepkového nebo slunečnicového kvalitního oleje LZS
šťáva z jednoho citrónu
1pl plnotučné hořčice

sůl

Brambory uvařte v jednom hrnci ve slupce, očištěnou mrkev a celer ve druhém v celku. Oboje nechte vychladnout. Mezitím si všechnu sterilovanou zeleninu pokrájejte nadrobno, nemusíte dávat všechnu, přidávejte dle vlastního gusta. Hrášek naložte do teplé vody, aby rozmrzl. Cibuli nasekejte najemno. Poté jí dejte do cedníku a propláchněte pod tekoucí horkou vodou. Ve velké míse nebo hrnci promíchejte nakrájenou sterilovanou zeleninu, hrášek, cibuli, vychladlé brambory, celer a mrkev na kostičky.
V mixéru našlehejte tofu s olejem asi 3 minuty. Poté přidejte citrónovou šťávu, hořčici a cca 1 pl soli. Znovu prošlehejte. Přilijte do mísy a dobře promíchejte.

 

 

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.