Purasana - BIO raw kakaový prášek - 200g
Čistý kakaový prášek v raw a bio kvalitě dodá tělu spoustu zdravý prospěšných látek, antioxidantů a také povzbudí činnost organismu. Navíc má bohatou, plnou chuť kakaových bobů.
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Položka byla vyprodána… |
Čistý kakaový prášek v raw a bio kvalitě dodá tělu spoustu zdravý prospěšných látek, antioxidantů a také povzbudí činnost organismu. Navíc má bohatou, plnou chuť kakaových bobů.
Kakaové boby jsou plody Theobroma cacao, malého stále zeleného stromu rostoucího v tropických klimatických podmínkách. Kakao je přirozeně bohaté na nutriční elementy a fytonutrienty. Po stránce antioxidantů jde o jednu z nejbohatších potravin vůbec - obsahuje jich obrovské množství (více než červené víno, borůvky, Acai bobule, granátová jablka a Goji bobule dohromady).
Využití v kuchyni
Vmíchejte 3 lžičky do 300 ml rostlinného mléka.Také lze přidat do jogurtů, ovesné kaše nebo použít na výrobu zdravých čokoládových krémů a dezertů.
Nutriční hodnoty
|
ve 100 g | DDD** |
Energetická hodnota | 1350,8 kJ / 324,8 kcal | - |
Tuky | 11 g | - |
z toho nasycené mastné kyseliny | 6,8 g | - |
z toho mononenasycené mastné kyseliny | 3,8 g | - |
z toho polynenasycené mastné kyseliny | 0,4 g | - |
Sacharidy / z toho cukry | 13,4 g / 1 g | - |
Bílkoviny | 27,2 g | - |
Vláknina | 31,7 g | - |
Sůl* | 0,0825 g | - |
Draslík | 3350 mg | 167,5 % |
Vápník | 175 mg | 21,87 % |
Fosfor | 715 mg | 102,14 % |
Hořčík | 470 mg | 125,89 % |
Železo | 28 mg | 199,5 % |
Zinek | 8,1 mg | 81 % |
Měď | 4,1 mg | 410 % |
Theobromin | 2,4 g | - |
*Sůl je obsažena v potravině výlučně v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
**DDD - % doporučené denní dávky
Složení
100% kakaový prášek z bobů (Theobroma cacao) z Peru.
Výhody/nevýhody
VÝHODY | NEVÝHODY |
100% rostlinný původ | |
čistě přírodní složení
|
|
bio
|
|
raw
|
|
bez lepku | |
vhodné i v těhotenství a kojení | |
vhodné i pro děti | |
nízký obsah sacharidů
|
Množství
200 g
Země původu
Peru
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.