Purasana - Cukr z kokosového květu

Cukr z kokosového květu je aromatický, nerafinovaný hnědý cukr s bohatou, hlubokou, sladkou chutí karamelového typu. Vyniká také nízkým glykemickým indexem.

Můžeme doručit do:
13.8.2020
Skladem (> 5 ks)
Značka: Purasana
199 Kč / ks

Cukr z kokosového květu je aromatický, nerafinovaný hnědý cukr s bohatou, hlubokou, sladkou chutí karamelového typu. Vyniká také nízkým glykemickým indexem.

Kokosový cukr se získává z nektaru z květů kokosových palem. Díky glykemickému indexu 35 (pro srovnání: bílý chléb = 75, vařená brambora = 78) jsou kalorie absorbovány mnohem pomaleji a nedochází tak k silným výkyvům v hladině cukru v krvi. 

Kokosový cukr také obsahuje minerální látky a další zdraví prospěšné látky, např. vápník, železo, zinek, fosfor, vitamin B.

  • cukr z květů kokosových palem
  • zdravější alternativa rafinovanému cukru z hlediska GI
  • smyslná, karamelová chuť
  • přírodní sladidlo

 

Užívání

Kokosový cukr má široké využití. Používá se ke slazení a dochucování pečených i nepečených dezertů, kaší, domácích čokolád a pudinků, jako sladilo teplých i studených nápojů, např. do domácích rostlinných mlék a kakaa.

 

Nutriční hodnoty 

 

ve 100 g
Energetická hodnota 1604 kJ / 383 kcal
Tuky / z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g / 0 g
Sacharidy / z toho cukry 92,1 g / 87,5 g
Vláknina  0 g 
Bílkoviny 2,6 g 
Sůl** 0,1 g 

*Sůl je obsažena v potravině výlučně v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

 

Složení

100% cukr z nektaru kokosového květu (Cocos nucifera) z Indonésie.

 

Výhody/nevýhody

VÝHODY NEVÝHODY
100% rostlinný původ  
čistě přírodní složení 
 
bio
 
bez lepku  
vhodné i v těhotenství a kojení  
vhodné i pro děti  

 

Množství

400 g

 

Země původu

Indonésie

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
JK Avatar autora | 17.7.2016
Jiným cukrem už rozhodně nesladím! Kokos miluji, jsem moc ráda, že na trh se dostává více a více produktů z této úžasné ořechové potraviny.
5
HG Avatar autora | 21.6.2016
Láska po prvním ochutnání, doslazení.. a to jak kávy (ta díky němu získá karamelový nádech), tak např. snídaňové kaše, nejrůznějších dezertů či smoothie. Fantazii se zkrátka meze nekladou ;-)